Gegarandeerd succesvol (bij)verdienen als affiliate van Adviesbureau van Mil

Wat is affiliate marketing nu eigenlijk?

 In een notendop komt affiliate marketing in feite neer op het ontvangen en/of geven van een financiële beloning voor het maken van (mond op mond) reclame voor een product of dienst.

‘Online promoten’ is een goede beknopte omschrijving van wat affiliate marketing nu eigenlijk is.

Affiliate marketing wordt meer en meer populairder en bereikbaarder voor:

 • MKB bedrijven;
 • Winkels;
 • Webshops;
 • Horeca;
 • Particulieren;
 • en werknemers.

Dit omdat je zonder budget, investeringen of verplichtingen alle door jou gekozen producten of diensten kunt promoten of verkopen. Zowel offline, maar ook online ligt het nu binnen ieders handbereik.  Daarbij is het zeer gemakkelijk en veilig en kun je het makkelijk vanuit huis doen als hoofd- of bijbaan. Maar ook het aantal affiliates dat hier een volledig inkomen mee verdient neemt alleen maar toe!


Voorbeeld affiliate marketing

Wellicht het meest bekende voorbeeld hoe affiliate marketing werkt is Social Deal. Zij promoten enkel het bedrijf, product of aanbieding en krijgen daar een vergoeding van maar liefst 35% per verkocht item voor!

Social Deal is slechts enkele jaren geleden gestart en nu marktleider. Echter, door de verplichte hoge kortingen en hoge vergoeding aan Social Deal zoeken veel verkopers nu naar promoters/affiliates met betere of meer marktconforme condities, zodat er een win-win situatie voor alle drie de partijen (verkoper, koper en promoter) ontstaat.

Winst voor Social Deal bij kleine locale Subway actie: € 4.025
Winst voor Social Deal bij kleine locale Subway actie: € 4.025
Winst voor Social Deal voor 1 promotie actie: € 250.206
Winst voor Social Deal voor 1 promotie actie: € 250.206

Affiliate marketing via Adviesbureau van Mil: Hoe werkt het?

Veelgestelde vragen

Nee, er is geen contract. Je kunt ten alle tijden stoppen met deze werkzaamheden. Let hier ook goed op indien je bijvoorbeeld andere producten voor andere partijen, relaties, vrienden of kennissen etc. wilt gaan promoten. 

Bij affiliate marketing moet je nooit een contract tekenen of er een x periode aan vastzitten. Het enige dat je moet doen is je vergoeding goed afstemmen en liefst schriftelijk vastleggen.

Nee, Adviesbureau van Mil is een gerenommeerde opleider die ook veel samenwerkt  met UWV en NTI. UWV en NTI zijn ook reeds affiliates van Adviesbureau van Mil en brengen deze cursussen onder de aandacht bij hun werkzoekenden,  cursisten en klanten.

Alles wordt zeer nauwkeurig geregistreerd en is altijd inzichtelijk en controleerbaar.

Nee, Adviesbureau van Mil behoudt zich het recht voor om partners te weigeren.

Het concept niet. Bekende webwinkels, warenhuizen, Social Deal, Amazon etc. maken reeds jaren gebruik van dit principe en concept. Er is echter ook veel behoefte aan bij kleinere winkels, MKB bedrijven, horeca en particulieren etc. Hier ontbreekt het echter aan kennis en budgetten om dit succesvol op te zetten. Wij hebben daarom in samenspraak met veel MKB bedrijven en particulieren medio 2020 deze cursussen ontwikkeld inclusief praktijkdagen. Door de steeds meer toenemende vraag, brengen we deze kennis en ervaring nu ook in voor iedereen toegankelijke en praktische e-learnings over. Hierdoor kunnen nu ook ALLE kleinere bedrijven en particulieren ook online succesvol gaan worden en (meer) omzet of verdiensten krijgen.

Online succes is dus niet langer alleen meer voorbehouden aan grote bedrijven.

Voordelen voor (MKB) bedrijven, winkeliers, webshops en horeca

Voorbeelden

Offline voorbeelden

 • Nu maken bedrijven vaak reclame voor elkaar op flyers en hebben ze kaartjes op hun toonbank etc. Het enige wat je er dus aan toe hoeft te voegen is jouw code op de flyer/kaartje. Koopt de klant iets bij iemand op een kaartje, krijgt hij een extra korting door jouw code EN krijg je nu wel betaald voor je promotie. De commissie en extra korting bepaal je zelf.
Affiliate voorbeelden bedrijven
 • De lokale pizzeria/restaurant etc. informeert zijn/haar klanten via een flyer bij het afleveren van de bestelling dat ze (passief) geld kunnen verdienen door hun affiliate code aan vrienden, familie etc. door te geven. Deze ontvangen dan dan extra korting bij een bestelling. Wanneer deze klant iets bestelt met de betreffende affiliate code, ontvangt hij/zij een extra korting EN krijgt de affiliate betaald voor zijn promotie van de horecazaak. Ook de nieuwe klant kan dan weer een afifiliate worden.

  Op deze manier kun je je klanten extra belonen en krijg je gegarandeerd meer nieuwe klanten. Dit werkt vele malen beter dan enkel flyers verspreiden. De mond-op- mond reclame wordt nu namelijk wél beloond.

Online voorbeelden

 • Veel B&B’s maken op hun website reclame voor een nabijgelegen eet- en drinkgelegenheid op de wandelroute, locale bezienwaardigheden of winkels met streekgerechten etc. Voor klanten is dit erg waardevol. Partijen maken reclame voor elkaar en kunnen met een (gratis) affiliate programma heel gemakkelijk veel meer omzet halen. Alle partijen hebben vaak hun eigen doelgroep die zo met elkaar verbonden wordt. En dat zonder dure marketingcampagnes of reclamekosten; 1 + 1 = 3.

 • Een sportschool verkoopt in haar zaak veel producten van 1 leverancier. Hij koopt de producten in en verkoopt die door aan de sportschoolbezoeker. Met een (gratis) affiliate programma kan de sportschool een veel groter assortiment of zelfs het gehele assortiment van die leverancier aanbieden aan haar klanten. Zij krijgen dan nog een extra korting bij de leverancier met de code van de sportschool. De sportschool en de leverancier ontvangen hierdoor extra inkomsten. Daarbij kan ook nog voor rechtstreekse verzending van leverancier naar de sportschoolbezoeker gekozen worden.

 • De kaaswinkel in het lokale winkelcentrum maakt online reclame via Facebook voor zichzelf en voor zijn buurman de slager. Hij biedt online en offline een flyer aan met een aanbieding in de kaaswinkel en waarmee je bij de slager 2 gratis hamburgers kunt krijgen. Met online affiliate marketing krijg je het hele assortiment van beide winkels heel makkelijk bij ALLE klanten onder de aandacht! Enorme exposure en gegarandeerd (snel) meer klanten en omzet, zonder kosten! Een extra mogelijkheid is ook nog dat je je klanten en je personeel zo kunt belonen wanneer zij klanten aanbrengen. Het is 100% inzichtelijk en controleerbaar.

Het geld dat je normaal aan reclame en marketing besteed en waarvan je niet weet wat eruitkomt, gaat nu naar je bestaande klanten en nieuwe klanten (maar pas bij een verkoop)!

 

Voordelen voor particulieren

Voorbeelden

Offline voorbeelden

 • Je bent op een (verjaardags)feest en vertelt over de nieuwe eetgelegenheid in je dorp/stad of de (nieuwe) zaak van vrienden, kennissen, familie etc.

 • Je geeft een cadeaubon (van een bepaalde zaak) aan iemand met daarop een bepaald bedrag. Jij moet nu vooraf investeren, terwijl als je een cadeaubon geeft met jouw affiliate code die persoon ALTIJD korting krijgt bij die zaak, waardoor jij dus geen investering hebt en zelfs mee gaat verdienen bij een verkoop.

 • Die persoon kan ook nog eventueel een affiliate worden voor die zaak en ook nog extra gaan verdienen.

Online voorbeelden

 • Je deelt/liked  een aanbieding van je schoonheidsspecialiste / kapper / afslankstudio / TOKO etc. Zij krijgen wellicht een nieuwe klant daardoor. Met affiliate marketing ga je nu ook beloond kunnen worden hiervoor EN krijgt de nieuwe klant extra korting. Online is alles 100% controleerbaar voor alle partijen!

 • Je post op FB waar je gisteren lekker met je vrienden gegeten hebt. Wellicht gaan anderen er ook heen. Meld je voortaan jouw code in je bericht, kan een nieuwe klant daardoor extra korting krijgen daar EN jij een bedrag voor het promoten van de zaak. 

 
 
 

Waarom worden sommigen heel snel succesvol en anderen niet met affiliate marketing?


Ook affiliate marketing is niet zo losstaand als het lijkt en vaak wordt aangegeven. Wel voor het enkel online promoten, maar indien je online sneller/meer wilt verkopen en niet weet hoe je ook online je backlinks, slugs, snippets en tags moet inrichten, dan wordt online verkoop via affiliate marketing geen succes!  

Dit is precies wat de affiliate netwerken voor je doen. Echter, dit kost behoorlijk veel geld terwijl je het ook zelf kunt doen zonder dat je hiervoor dure affiliate opvolgprogramma’s dient te kopen.
Volg onze complete praktische module 3. Dan kun je gegarandeerd zelf zonder externe kosten hier wel succesvol mee worden!.

Scroll naar top